Hage som hobby

gardenerVi trenger vel alle en hobby, og noe av det flotteste med å ha hagen som hobby er at den ikke bare befinner seg hjemme, men at det å gjøre hagen flottere og mer brukervennlig faktisk gagner alle i familien. Det er mange ting man bør tenke på når man skal fikse opp hagen. Det er lurt å tenke på planter, møbler og ikke minst hvilke farger man ønsker seg. I tillegg bør man jo også sørge for at hagen ser flott ut til alle årstider.

Hvor bør du begynne?

Et godt tips her er å starte med en flott hekk. Hekker rammer inn hagen på en flott måte, men samtidig holder de seg også grønne og fine hele året, noe som gjør at hagen også ser friskere ut. Sjekk ut hekkene hos Plantinavia for inspirasjon.Hvis du ønsker at hagen også skal gi noe tilbake så kan du for eksempel prøve deg på en urte- eller grønnsakhage. Hos magasinet Norske Hjem kan du få gode tips til hvordan du setter opp din første urtehage. Å dyrke urter er ikke helt som andre hageplanter, og det kan derfor være lurt å begynne litt forsiktig og rett og slett finne litt ut av hvordan dette fungerer. Velg ut noen urter du virkelig liker, og jobb med å få dem til å trives før du går videre og tester ut flere arter.

Gjør noe helt spesielt i hagen

Hvis du vil ta steget helt ut og gjøre noe helt spesielt ut av hagehobbyen kan du jo tenke på å prøve deg som birøkter, noe du kan lese mer om hos Dagsavisen. Å holde bier i egen hage trenger ikke å ta så mye tid når du først har satt i gang, men du får mye igjen i form av herlig hjemmelaget honning.

Crystal Vandervort